Спільна робота декількох користувачів в одному файлі Excel 2007

Принаймні з версії Excel 2007 з’явилася давно очікувана можливість спільної роботи декількох користувачів в одній книзі. Ця можливість дозволяє спільно редагувати дані однієї книги, на одному аркуші і навіть в одній комірці. Зрозуміло, що в останньому випадку поділ можливості спільної роботи повинно бути вироблено адміністративно.Втім, при спробі спільної роботи в одній комірці, Excel про це чесно попереджає і записує останнє з виконаних змін.

Завантажити замітку в форматі Word або pdf

Є й інші обмеження на спільну роботу, вони варіюються від версії до версії, в принципі зрозумілі, для прикладу можна навести такий список обмежень:

  • створення документів
  • призначення, зміна і видалення паролів
  • захист листів / книги, зняття захисту
  • видалення листів
  • вставка / видалення осередків (але працює вставка стовпців і рядків)
  • об’єднання осередків і роз’єднання об’єднаних осередків
  • вставка або зміна малюнків і гіперпосилань
  • створення / зміна діаграм і звітів зведених діаграм
  • створення, запис, зміна, перегляд макросів
  • робота з XML-даними

Для організації спільної роботи файл потрібно попередньо підготувати (порядок підготовки варіюється в залежності від версії Excel. Дане нижче опис зроблено для Excel 2010).

У меню Файл / Параметри Excel / Центр управління безпеки / Параметри центру управління безпеки зніміть галку Видаляти персональні дані з властивостей файлу при збереженні.

1. Видаляти персональні дані з властивостей файлу при збереженні

Після цього стане доступним пункт меню Рецензування / Доступ до книги. Поставте галку Дозволити змінювати файл декільком користувачам одночасно .

2. Дозволити змінювати файл декільком користувачем

Тепер файл може бути відкритий лише один користувач, при цьому жодних повідомлень про те, що хтось зайшов в уже відкритий іншим користувачем файл не видається.Дізнатися, хто працює в даний час в файлі можна в тому ж діалоговому вікні:

3. Користувачі файлу

Відкрили файл користувачі можуть працювати в ньому одночасно. Відображення вироблених користувачем дій відбувається у інших користувачів після того як:

  • збереже файл користувач, який вносить зміни
  • збереже файл користувач, який хоче оновити файл для відображення внесених іншими користувачами змін

При цьому якщо якісь зміни були внесені іншими користувачами, про це видається повідомлення і осередки зі змінами подцвечіваются кольоровими рамочками

Якщо два користувача одночасно вносять зміни в одну і ту ж комірку, то збережеться останній зберігся, тому при роботі декількох користувачів в одному файлі адміністративно потрібно поділити зони редагування.

На вкладці Детальніше  доступний цілий ряд додаткових налаштувань:

4. Вкладка Детально

Джерело: http://baguzin.ru/wp/?p=13008

Прокоментуйте першими

Залишити коментар

Ваш e-mail не буде публікуватись.

*